Ν. Βαδής, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Καΐρου: «Αποφασίσαμε για τα μέλη μας τις πιο χαμηλές τιμές των τελευταίων ετών»
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους! Και η σύγκριση είναι αποκαλυπτική!
Θα περίμενε κανείς στο εντευκτήριο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου, με τις τόσες αυξήσεις που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια οι πρώτες ύλες για το φαγητό στην Αίγυπτο, οι τιμές στους καταλόγους του να αυξάνονται.
Και όμως, αν λάβουμε υπόψη τις αυξήσεις που γίνονται στα Μέλη του ιστορικού Σωματείου, οι αυξήσεις είναι μύθος!
Και για να ακριβολογούμε:
Είναι αλήθεια ότι με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον κ. Νικόλα Βαδή, υπήρξαν πρόσφατα κάποιες μικρές αυξήσεις στα παρεχόμενα προϊόντα. Όμως, ειδικά για τα μέλη του Κέντρου, υπάρχει ξεκάθαρη έκπτωση 50% !!
Αυτό αποφάσισε το ΔΣ του Κέντρου στα τέλη του 2015 – αρχές του 2016.
Αντίθετα, στις τιμές που ίσχυαν παλαιότερα, δηλαδή μέχρι το Νοέμβριο του 2015 (με την προηγούμενη διοίκηση), οι τιμές στους τότε τιμοκαταλόγους του Ελληνικού Κέντρου επιδέχονταν έκπτωση μόνον 30% για τα μέλη.
Έτσι, μία απλή σύγκριση στους δύο τιμοκαταλόγους, με συνυπολογιζόμενη την θεσμοθετημένη έκπτωση αντίστοιχα για τις περσινές και τις φετινές τιμές, αποδεικνύει περίτρανα ότι πλέον το κόστος ενός δείπνου για τα μέλη είναι σαφώς φτηνότερο το 2016 από ό,τι συνέβαινε μέχρι τα τέλη του έτους 2015.
Περίεργο;
Ναι, και μάλλον… αξιοπερίεργο, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι μέσα σε ένα χρόνο, οι τιμές στην αιγυπτιακή αγορά πήραν την ανιούσα και όλα αυξήθηκαν μέχρι και 50%!
Για του λόγου το αληθές, ας κάνουμε μία μικρή σύγκριση και ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουνε από μόνοι τους:
Έτσι λοιπόν, ας θεωρήσουμε π.χ., ότι δύο μέλη του Κέντρου έρχονται και παραγγέλνουν (στις τιμές σημειωτέον υπολογίζεται αυτόματα η έκπτωση του 30% για το 2015 ή του 50% για το 2016), τα παρακάτω προϊόντα. Τότε, οι τιμές κυμαίνονται για το 2015 και 2016 αντίστοιχα ως εξής:
Σαγανάκι (17,5 Λίρες το 2015, 12,5 Λίρες το 2016)
Μία σαλάτα χωριάτικη (14 Λίρες το 2015, 12 Λίρες το 2016)
Συκωτάκια πουλιών (28 Λίρες το 2015, 22,5 Λίρες το 2016)
Μία μερίδα σνίτσελ (35 Λίρες το 2015, 32,5 Λίρες το 2016)
Μία μερίδα κεφτεδάκια (28 Λίρες το 2015, 22,5 Λίρες το 2016).
ΣΥΝΟΛΟ για το έτος 2015: 122,5 Λ. Αιγ.
ΣΥΝΟΛΟ για το έτος 2016: 102 Λ. Αιγ.
(20 Λίρες φτηνότερο!)
(ΣΣ. Οι τιμές είναι μετά τη διαφορετική έκπτωση που αντιστοιχεί σε κάθε έτος και χωρίς το σέρβις 12% των υπαλλήλων, ενώ κουβέρ ανά άτομο αυξήθηκε μόλις 2 λίρες κατ΄άτομο το 2016 – Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι, ως γνωστόν, ΟΛΟΙ οι Έλληνες πάροικοι ΔΕΝ πληρώνουν είσοδο).
Τις συγκρίσεις μπορείτε να τίς κάνετε και μόνοι σας με τις φωτογραφίες των τιμοκαταλόγων για το 2015 και το 2016 που δημοσιεύουμε παρακάτω:
Τιμοκατάλογος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου
που ίσχυσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2015
και όπου τα μέλη είχαν έκπτωση το πολύ μέχρι 30%
Ακολουθεί ο τιμοκατάλογος
του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου
που ισχύει τώρα (φθινόπωρο 2016)
όπου σε όλες τις τιμές, για τα τακτικά μέλη ισχύει έκπτωση 50%
Συμπέρασμα;
Από αυτό το τυπικό δείπνο (με τις νέες τιμές του 2016) προκύπτει ξεκάθαρα μία… μείωση του κόστους ενός δείπνου για τα δύο μέλη, σε σχέση με το 2015, σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 20% (σε σχέση με πέρυσι) !!
«Και αυτή είναι μόνον η αρχή», δηλώνει στο ΠΥΡΑΜΙΣ ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Βαδής, ο οποίος αναφέρει ότι πολλές καινοτομίες θα υπάρξουν για το «Σπίτι των Ελλήνων» στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε το «Ελληνικό Κέντρο Καΐρου» να γίνει επιτέλους το πραγματικό «Κέντρο των Ελλήνων» στο Κάιρο…
Έτσι, σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις που θα παρουσιαστούν επίσημα τις επόμενες μέρες, θα υπάρξουν πολιτιστικές και παροικιακές εκδηλώσεις, ενώ θα γίνουν και αλλαγές στο χώρο για την καλύτερη ελληνική στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.
Και φυσικά, ούτε λόγος για τις φοβερά νέα πιάτα που παρουσιάζει το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, για τα οποία μπορείτε να πάρετε ένα μικρό δείγμα στις παρακάτω φωτογραφίες, για τη νοστιμιά των οποίων μπορείτε να σιγουρευτείτε δοκιμάζοντάς τα…
Και καλή σας όρεξη!