Εξελέγη το νέο Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, με Πρόεδρο για τα επόμενα δύο χρόνια τον Χρήστο Καβαλή


Με ένα ολότελα καινούργιο Προεδρείο, με επικεφαλής τον Χρήστο Καβαλή, με Γενική Γραμματέα και Επόπτρια να είναι πρώτη φορά γυναίκες Επίτροποι, η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου ατενίζει πλέον με αισιοδοξία τα επόμενα δύο χρόνια της (2014-2016).

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Χρήστος Καβαλής, που έχει αναλάβει εδώ και 13 συναπτά έτη το δύσκολο έργο της Προεδρίας του ιστορικού Οργανισμού, επανεξελέγη, για δύο ακόμη χρόνια, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

Στο πλευρό του, στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διαχειριστικής Επιτροπής, εξελέγη – όπως αναφέραμε – για πρώτη φορά γυναίκα, η κα Σούλα Σκουφαρίδου.

 

Γυναίκα για πρώτη φορά εξελέγη και στη νευραλγική θέση της Επόπτριας Γραφείων της Ελληνικής Κοινότητας Γραφείων: η κα Στέλλα Κυριάζη

 

Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο (πρώτος επιτυχών στις τελευταίες εκλογές της ΕΚΚ) κ. Νικόλας Πολίτης (παίρνοντας τη θέση του Νικόλα Βαδή, που δεν εξελέγη στις τελευταίες εκλογές).

 

Αντιπρόεδρος της ΕΚΚ επανεξελέγη επίσης ο κ. Κήμης Φλεβοτομάς.

 

Τη θέση του Ταμία (που μέχρι τώρα ήταν ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης) ανέλαβε ο μέχρι χθες Γενικός Γραμματέας της ΕΚΚ, κ. Αντώνης Ιορδανίδης.  

 

 

ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΦΟΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΚΚ

 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνθέσεις και των Εφορειών της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που αποφασίσθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου, καθώς συμμετέχουν πλέον και δύο Επίτροποι που εξελέγησαν για πρώτη φορά: οι κ.κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν και Πατρίκιος Δήμος.

 

Αναλυτικά:

 

Στην Εφορεία Ναών, παρέμεινε Προϊστάμενος ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης (αναπληρώτρια η κα Κυριάζη και μέλος ο κ. Οικονόμου)

 

Στην Εφορεία Παιδείας, επίσης παρέμεινε ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Καβαλής (με αναπληρώτρια την κα Κυριάζη και Μέλη τους κ.κ. Γκρουνστέιν και Οικονόμου)

 

Στην Εφορεία Υγείας, συνεχίζει να είναι Προϊστάμενος ο κ. Αντώνης Ιορδανίδης (αναπληρωτής ο κ. Δήμος και Μέλη: οι κ.κ. Αργυρίου, Φλεβοτομάς και Διαμαντίδης)

 

Στην Εφορεία του Οίκου Ευγηρίας, συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Προϊστάμενος ο κ. Κήμης Φλεβοτομάς (με αναπληρώτρια την κα Κυριάζη και μέλος τον κ. Διαμαντίδη)

 

Στην Εφορεία Πρόνοιας – Κοινωνικής Πολιτικής, αναλαμβάνει για πρώτη φορά η Στέλλα Κυριάζη (με αναπληρωτή τον Κήμη Φλεβοτομά και μέλη τους κ.κ. Δήμο και Οικονόμου).

 

Στην Εφορεία Νεολαίας, συνεχίζει ως Προϊσταμένη η κα Σούλα Σκουφαρίδου (με αναπληρωτή τον κ. Πάρι Οικονόμου και Μέλη τους κ.κ. Δήμο και Ιορδανίδη).

 

Την Εφορεία Ακίνητης Περιουσίας αναλαμβάνει ο κ. Νικόλας Πολίτης (με αναπληρωτή τον κ. Στέφανο Αργυρίου και Μέλος τον κ. Πάρι Οικονόμου).

 

Η Εφορεία Μεταφραστικού αλλάζει χέρια και από την κα Σούλα Σκουφαρίδου (που παραμένει πάντως αναπληρώτρια) περνάει στον νέο Κοινοτικό Επίτροπο κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν.

 

Επίσης, την ιδιαίτερα σημαντική Εφορεία Οικονομικών-Επενδύσεων-Νομικών-Νέων Μελών αναλαμβάνει ο νεοεισερχόμενος Κοινοτικός Επίτροπος κ. Πατρίκιος Δήμος (με αναπληρωτή τον κ. Μιχάλη Γκρουνστέιν και Μέλη τους κ.κ. Οικονόμου και Διαμαντίδη).  

 

Την Εφορεία Τεχνικών αναλαμβάνει ο κ. Νικόλας Πολίτης (με μέλος τον κ. Δήμο).

 

Την Εφορεία Ξενώνα ανέλαβε ο κ. Πάρις Οικονόμου (με αναπληρωτή τον κ. Γκρουνστέιν)

 

Την Εφορεία Αρχείου της ΕΚΚ ανέλαβε ο κ. Νικόλας Πολίτης με αναπληρωτή τον κ. Διαμαντίδη.

 

Τέλος, την Εφορεία Πολιτιστικών της ΕΚΚ ανέλαβε ο κ. Στέφανος Αργυρίου (με αναπληρωτή τον κ. Νικόλα Πολίτη).

 

Όπως ανακοινώνει η Διαχειριστική Επιτροπή της ΕΚΚ, τα Μέλη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που θέλουν να συμμετάσχουν στις διάφορες Εφορείες, μπορούν από τώρα (και για διάστημα δύο εβδομάδων) να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής.

 

ekk de 02

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης