Ίδρυμα «EMFASIS»: Το 1ο Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Ντουμπάι, για τους έχοντες ανάγκη Έλληνες συμπατριώτες


Το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης στους έχοντες ανάγκη συμπατριώτες τους στην Ελλάδα, που εξακολουθούν να βιώνουν μία από τις βαθύτερες κοινωνικοοικονομικές κρίσεις στην ιστορία της χώρας τους έστειλαν την Παρασκευή 28 Μαρτίου, έστειλαν εκατοντάδες Έλληνες που ζούνε στο Ντουμπάι, στο 1ο μίνι Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε ποτέ στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Την όλη εκδήλωση που παρουσίασε και ο τοπικός τύπος, διοργάνωσε το ίδρυμα Emfasis Foundation, μία Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013 από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό,  με σκοπό να προσφέρουν τη δική τους απάντηση στα κρίσιμα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των συμπολιτών τους, όπως η ανεργία, η απώλεια κατοικίας, υγειονομικής περίθαλψης απόρων, ήταν ο διοργανωτής αυτής της προσπάθειας.

 

Oκτώ ομάδες (ALUMIL M.E., ADAM SHIPPING, ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ, IMI GROUP M.E., ΚΑΦΕΝΕΙΟ, MARK & GEORGE, ΞΕΜΠΑΡΚΟΙ, PUBLIC CAFÉ ), αποτελούμενες κυρίως από Έλληνες παίκτες, έπαιξαν με όλη τους την ψυχή για περίπου 4 ώρες ενώ φίλοι, οικογένειες και πολλά παιδιά παρακολούθησαν με αφοσίωση το πάθος των ομάδων μέσα μια ζεστή και γιορταστική ατμόσφαιρα.

 

«Ένιωσα υπερήφανη για το πως συσπειρώθηκαν όλοι σήμερα για να τιμήσουν τη χώρα τους. Μέσα σε μία θετικά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ήταν έντονη η επιθυμία από όλους τους παρόντες να λάβουν ενεργό ρόλο και να στηρίξουν τη χώρα μέχρι αυτή να μπορέσει να στηθεί  και πάλι στα πόδια της. Η Εmfasis θα συνεχίσει να ενημερώνει και να συντονίζει  τέτοιες προσπάθειες στα Εμιράτα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε η Μαρία Καρρά, ιδρύτρια του Οργανοσμού.

 

Τα έσοδα του ποδοσφαιρικού αυτού τουρνουά θα διατεθούν άμεσα στα προγράμματα στήριξης της Emfasis Foundation για την κάλυψη αναγκών αστέγων και άπορων οικογενειών που εξυπηρετεί η οργάνωση όπως και στην ενίσχυση της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο. Σε αυτούς τους ανθρώπους παρέχουμε τροφή, ρουχισμό και είδη προσωπικής υγιεινής καθώς και ψυχολογική στήριξη, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουμε τις ενέργειες για την ποιοτική βελτίωση της ζωής τους.

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το 1ο Ελληνικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου στο Ντουμπάι, για τους έχοντες ανάγκη Έλληνες συμπατριώτες μας:

 

emfasis 01

 

 

emfasis 02

 

 

emfasis 03

 

 

emfasis 05

 

 

emfasis 06

 

 

emfasis 07

 

 

emfasis 04

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης