«Το βραχιόλι της φωτιάς» έρχεται στην ERT World


 

«Το βραχιόλι της φωτιάς» έρχεται στην ERT World

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 22:00 ώρα Ελλάδας
και σε επανάληψη στις 04:00 ώρα Ελλάδας

 

Η καθηλωτική σειρά  εποχής της ΕΡΤ, «Το βραχιόλι της φωτιάς» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα έρχεται στην ERT World από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

 

«Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οχτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις και δυνατούς έρωτες.

 

Στη  σειρά πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, ενώ την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

 

 

 

 

 

Η υπόθεση…

 

Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωύς Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

 

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

 

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!

 

Οι χαρακτήρες

 

Νίκος Ψαρράς (Μωύς Κοέν): Ο πατέρας της οικογένειας. Επιτυχημένος εργοστασιάρχης, πατέρας τριών αγοριών και δύο κοριτσιών. Ο Μωύς δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα από τα γεγονότα που βιώνει από το 1917 και την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης έως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποκορύφωμα τη μεταφορά του στο Άουσβιτς.

 

Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν): Η μητέρα της οικογένειας, σύζυγος του Μωύ, την οποία γνωρίζουμε έγκυο στο πέμπτο παιδί της, τον Ιωσήφ, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τον Δαβίδ, τη Ζακλίν, τον Ηλία και τη Ραχήλ. Είναι μια γυναίκα που ξέρει να αφοσιώνεται και να αγαπά, γλυκιά και συγχρόνως δυναμική. Στηρίζει σε όλες τις συνθήκες την οικογένειά της και υποφέρει όταν χάνει τα ίχνη των δικών της.

 

Χρήστος Λούλης (Ο Ιωσήφ, το 1962, σε μεγάλη ηλικία): Είναι ο άνδρας που έχει επιβιώσει από το Άουσβιτς. Κοσμηματοπώλης πια, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Μπέττυς, είναι το πρόσωπο μέσω του οποίου θα επιστρέψει  το «Βραχιόλι της φωτιάς» στην οικογένεια. Ο ίδιος, μέσα από μια επίπονη αναδρομή στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος στο παρόν με μια φρικτή ανακάλυψη.

 

 

 

Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έστερ): Μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της κι έχει ένα μικρό παιδάκι. Μια ημέρα στο συσσίτιο συναντιέται με τον μεγάλο γιο της οικογένειας, τον Δαβίδ. Αυτός θέλει να τη βοηθήσει και η οικογένεια Κοέν την παίρνει σπίτι.

 

Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος Δήμου): Είναι ο χριστιανός τον οποίο ερωτεύεται η Ζακλίν και αλλάζει για χάρη του θρησκεία. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά, ενώ ο Κωνσταντίνος βοηθάει την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές και κρύβει τη μητέρα της Ζακλίν, η οποία δεν μπαίνει στο Άουσβιτς.

 

Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ): Ο μεγαλύτερος γιος του Μωύς και της Μπενούτα. Θα φύγει για τη γη του Ισραήλ, αλλά όταν ο πατέρας τους χάνει την περιουσία του, επιστρέφει για να στηρίξει την οικογένειά του και οδηγείται μαζί με τους υπόλοιπους στο Άουσβιτς.

 

Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν Κοέν): Είναι το μεγαλύτερο κορίτσι της οικογένειας, καλλιτεχνική φύση και αντισυμβατική. Θα ερωτευτεί τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι χριστιανός και, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, κερδίζει η αγάπη. Δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την οικογένειά της, όταν αποφασίζει να αλλάξει θρησκεία προκειμένου να τον παντρευτεί.

 

Μιχαήλ Ταμπακάκης (Ηλίας): Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, είναι αυτός που από μικρός ονειρεύεται να υπηρετήσει την Ελλάδα ως στρατιωτικός. Θα αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και θα πολεμήσει στο Αλβανικό Μέτωπο.

 

Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ Κοέν σε νεαρή ηλικία): Είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας, στενά δεμένος με τη μητέρα του, το παιδί της φωτιάς που θα ζήσει την απόλυτη φρίκη. Είναι αυτός που οδηγείται στο Άουσβιτς κι ένας από τους ελάχιστους που επιστρέφουν σώοι.

 

Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ): Είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η οποία στηρίζει τους γονείς και τα αδέλφια της και οδηγείται μαζί τους στο Άουσβιτς με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ένα πρόσωπο που, άθελά του, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και θα επηρεάσει την πορεία της οικογένειας με όλα όσα θα διαδραματιστούν.

 

Αργύρης Ξάφης (Θανάσης, το 1962, σε μεγάλη ηλικία): Τα χρόνια περνούν και ο Θανάσης, παιδικός φίλος του Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης), παραμένει στο πλευρό του. Θα υπάρξει κάτι που θα κλονίσει αυτή τη φιλία ζωής;

 

Η ERT World δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες ανά τον κόσμο να παρακολουθήσουν τη σειρά και σε διαφορετική ζώνη ώρας. Tα επεισόδια προβάλλονται σε επανάληψη στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.ert.gr/ertworld

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης