Παρουσία του Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας, ο Πατριάρχης Θεόδωρος Β΄ ετέλεσε την Δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ»


Μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση που δείχνει την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου: Για πρώτη φορά, στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια, παραβρέθηκε ο ανώτατος πολίτης της πόλης, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Στρατηγός Τάρεκ Μάγκντι, στην δοξολογία που ετέλεσε με κάθε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Στην δοξολογία για την Εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», που τελέστηκε στον περικαλλή και επιβλητικό Κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καθώς και στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αιγυπτιωτών αγωνιστών κατά το εθνικό έπος του έτους 1940, παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ. Χρήστος Καποδίστριας, ο Έφορος των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Πάρις Μακρής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητος κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης, Πρόεδροι Σωματείων και Φορέων της πόλης, εκπαιδευτικοί, οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αλεξάνδρειας και άλλοι επίσημοι.

Να σημειωθεί ότι ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, υποδεχόμενος τον Κυβερνήτη της πόλης, Στρατηγό κ. Μάγκντι, τού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την παρουσία του και εμπιστοσύνη για την τεράστια προσπάθεια που έχει αναλάβει ήδη προκειμένου να αναμορφώσει την Αλεξάνδρεια. Κατόπιν, όπως καταγράφει η ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεόδωρος Β΄ είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Ιδιαίτερο Πατριαρχικό Γραφείο με τον Κυβερνήτη, «τον οποίον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράσταση του Πατριαρχείου προς κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει να επανέλθει η πόλη στους κανονικούς της ρυθμούς μετά από την πολιτική και κοινωνική αναστάτωση των δύο τελευταίων ετών. Συζήτησαν θέματα αφορώντα στην ένταξη των μνημείων και μουσείων της Έδρας στον τουριστικό χάρτη της πόλεως και αντήλλαξαν απόψεις σχετικώς προς την ανάληψη από κοινού δράσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρος. Ακολούθως ο Μακαριώτατος ξενάγησε τον υψηλό του προσκεκλημένο στο Πατριαρχικό Μέγαρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους υπό τελική διαμόρφωση μουσειακούς χώρους στις Ελληνορωμαϊκές δεξαμενές και στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης