Το αγαπημένο τέκνο του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, τον Τάκη Βολόπουλο, υποδέχτηκε η γη του Καΐρου, στην τελευταία του κατοικία


Στέρεψαν τα δάκρυα αυτό το καυτό απομεσήμερο του Σαββάτου 24 Μαΐου, όταν η γη του Καΐρου, εκείνη που τόν γέννησε, υποδέχτηκε στα έγκατά της, τον αλησμόνητο Κωνσταντίνο – Τάκη Βολόπουλο.

 

Απαρηγόρητη η αγαπημένη του σύζυγος, Ειρήνη, το γένος Κλαδάκη. Με δάκρυα στα μάτια τα δύο παιδιά που έφεραν μαζί στον κόσμο, ο Πάνος και η Χριστίνα. Συντετριμμένος ο αδελφός του Γιώργος. Θλίψη και στη μητέρα τους Ελένη.

 

Ο Τάκης Βολόπουλος, σε ηλικία μόλις 60 ετών, πήγαινε να συναντήσει τον πατέρα του Παναγιώτη Βολόπουλο, που και κείνος έφυγε για πάντα μόλις πριν από τρεις μήνες.

 

Συγκλονισμένοι οι φίλοι του αξέχαστου Αιγυπτιώτη, που τίμησε τον Ελληνισμό του Καΐρου, συνδέεοντας το όνομά του με ένα από τα ιστορικά τουριστικά ελληνικά γραφεία της Χώρας του Νείλου, το Jolley’s.

 

Όλοι τους ήταν εκεί, στην εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Ελληνικό Νεκροταφείο του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου. Οι κοντινοί και οι μακρινοί συγγενείς, οι μονάκριβοι φίλοι του, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, οι εκπρόσωποι των διπλωματικών και παροικιακών αρχών του Καΐρου, άκουγαν με πόνο ψυχής την εξόδιο ακολουθία που ετέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νήφωνας, συμπαραστατούμενος από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μονής Σινά στο Κάιρο π. Αρσένιο και τον εφημέριο των Αγίων Αναργύρων Σούμπρας π. Ιωακείμ.

 

Με τον σταυρό να στέκεται μπροστά από το άψυχο σώμα του τόσο γρήγορα χαμένου Αιγυπτιώτη. Με τα στέφανα να τον περιβάλλουν: του Έλληνα Πρέσβη, ελληνικών και αιγυπτιακών αρχών, σωματείων και φίλων.  

 

Αμίλητοι παρακολουθούσαν τη νεκρώσιμη ακολουθία ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο απερχόμενος Ακόλουθος Άμυνας Αρχιπλοίαρχος ΠΝ Στέλιος Πετράκης, η Πολιτιστική Σύμβουλος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Μαριλένα Γρίβα, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πατριαρχικού Πνευματικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή, ο Γραμματέας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γεώργιος Ρεκτσίνης, η Αντιπρόεδρος της Μαρίας Αιγυπτίας Ευαγγελία Θηραίου, ο Γραμματέας του ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς κ. Δημήτρης Σκουφαρίδης, ο πρώην Δ/ντής των Γραφείων της ΕΚΚ κ. Αντώνης Ρεκτσίνης και άλλοι επίσημοι, αλλά και πολλοί φίλοι του εκλιπώντος αξέχαστου Αιγυπτιώτη.

 

Μιλώντας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Νήφων, μετέφερε προς την οικογένεια κατ’ αρχήν τα θερμότατα συλλυπητήρια του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄, καθώς επίσης και τα θερμά συλλυπητήρια τόσο του Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, όσο και του Κύπριου ομολόγου του, κ. Σώτου Λιασσίδη, όπου λόγοι ανεξάρτητοι της θελήσεώς των δεν τούς επέτρεψαν να παρεβρεθούν σε αυτό το τελευταίο «αντίο» στον αείμνηστο Τάκη Βολόπουλο, έναν άνθρωπο που αντιμετώπισε με θάρρος τον θάνατο, μέχρι και την τελευταία του στιγμή.

 

 

volopoulos 02

 

 

volopoulos 03

 

 

volopoulos 04

 

 

volopoulos 05

 

 

volopoulos 06

 

 

volopoulos 07

 

 

volopoulos 08

 

 

volopoulos 09

 

 

volopoulos 10

 

 

volopoulos 11

 

 

volopoulos 12

 

 

volopoulos 13

 

 

volopoulos 14

 

 

volopoulos 15

 

 

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

volopoulos takis 04

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης