Εκπαίδευση 120 στρατιωτικών του Κατάρ στην ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της ακριτικής Αλεξανδρούπολης


Στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης, ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις μήνες η εκπαίδευση του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Ειδικοτήτων του στρατιωτικού προσωπικού του Κατάρ σε αντικείμενα τεθωρακισμένων.

 

Η εκπαίδευση αυτή των περίπου 120 ανδρών των τεθωρακισμένων του Στρατού του Κατάρ στην περιοχή ευθύνης της ιστορικής ΧΙΙ Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) , όπου εδρεύει και το εξαιρετικά σύγχρονο Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων Μάχης Leopard-2HEL του Ελληνικού Στρατού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Κατάρ.

 

Στη διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως του στρατιωτικού προσωπικού του Κατάρ απονεμήθηκαν σε αυτούς το διακριτικό του Έλληνος αρματιστή, συνοδευόμενο από σχετικό δίπλωμα, από τον διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ Υποστράτηγο Παναγιώτη Φαραντάτο και τον Διοικητή της ΧΧΙΙΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Γεώργιο Σταματιάδη.

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκπαίδευση των Καταριανών αρματιστών επί του άρματος μάχης Leopard-2HEL πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, λόγω του ότι το Κατάρ απέκτησε επίσης αριθμό αρμάτων μάχης Leopard-2 και η εκπαίδευση των στελεχών του, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως εκπαιδευτές στη χώρα τους, στην Ελλάδα κρίθηκε οικονομικά και επιχειρησιακά πιο συμφέρουσα από το να μετέβαιναν στη Γερμανία, γεγονός ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο και για την Ελλάδα, τον Ελληνικό Στρατό και την οικονομική ζωή της Θράκης, που τονώθηκε επί ένα τετράμηνο από τη διαμονή μιας τόσο πολυμελούς (και πλούσιας) ξένης αποστολής στην Αλεξανδρούπολη.

 

Πηγή: www.pararolitika.gr

 

 

katar alexandroupoli 02

2 responses to “Εκπαίδευση 120 στρατιωτικών του Κατάρ στην ΧΙΙ Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού της ακριτικής Αλεξανδρούπολης”

  1. Κώστας Αργυρίου says:

    Αυτή η τελευταία παράγραφος να έλειπε….άκου πλούσιας

  2. Νίκος Κάτσικας says:

    Δικαιολογημένο το σχόλιο του κ. Κώστα Αργυρίου. Συμφωνώ μαζί του. Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι αποφεύγω να αλλάζω τα κείμενα των συναδέλφων μου. Πάντως, ευχαριστώ για το σχόλιο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Hephaestus Radio


Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Φεβρουαρίου 2024
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads
Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης