Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός εόρτασε τον Άγιο Μηνά της Ισμαηλίας


Σε κλίμα κατάνυξης, εορτάστηκε στην Ισμαηλία η πανήγυρη του Ιερού ναού του Αγίου Μηνά, μίας από τις πλέον ιστορικές εκκλησίες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού στη Χώρα του Νείλου.

 

Ο οικείος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ. Γαβριήλ επεφύλαξε θερμή υποδοχή τόσο στον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο όσο και στον  Επίσκοπο Βαβυλώνος και Καθηγούμενο της ιστορικής Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Νήφωνα, παρόντων των πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών π. Θεοδώρου, π. Μιχαήλ, π. Ιωακείμ και του Οικονόμου π. Παντελεήμωνος εκ Δαμιέττης.

 

Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, ο Προξενικός Λιμενάρχης του Πορτ Σαΐντ κ. Ευάγγελος Μπουλακάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισμαηλίας κ. Ιωάννης Μισρέκης, η κα Βασιλική Παπανικολάου από το Γενικό Προξενείο Καΐρου, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης,η εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Ισμαηλίας στην Αθήνα κα Ειρήνη Μανούσου Κυριακοπούλου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης, το Μέλος του ΔΣ της «Μαρίας Αιγυπτίας» Χαριστούλα Συναδινού, ο Έφορος των Αραβόφωνων Προσκόπων Δρ Ναντίμ Εσκάνταρ και πολλοί άλλοι ομογενείς και αραβόφωνοι προσκυνητές που κατέκλυσαν το ναό από την Ηλιούπολη, τη Σούμπρα, το Κάιρο, τη Δαμιέττη και την Ισμαηλία, με τους τυμπανιστές των Αραβοφώνων Καΐρου να αποδίδουν τιμές στους προσερχομένους.

 

Μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στο βίο και τα έργα του εορτάζοντος Αγίου Μηνά. Εν συνεχεία, έκανε λόγο για τους 37 πιστούς για τους οποίους δύο φορές το μήνα γίνεται λειτουργία με ιερέα που έρχεται από το Κάιρο ή το Πορτ Σαΐντ. Τέλος, ενημέρωσε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη.

 

 

 

 

agios minas ismailias 2014 01

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος διαβίβασε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’.

 

Ακολούθησε δεξίωση στον αύλειο χώρου του ναού.

 

Να σημειωθεί ότι η Γενική Πρόξενος κα Λαμπρινή Κομίνη, θέλοντας να ενημερωθεί επί τόπου για την ιστορική Ελληνική Κοινότητα Ισμαηλίας, ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Μισρέκη τόσο στον αιωνόβιο κοινοτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το κοινοτικό ακίνητο, και το Κοινοτικό Γραφείο, όπου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών, ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή.

 

Οι ταξιδιώτες προσκυνητές, αφού περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και απήλαυσαν την αύρα της θαλασσας, ευχαρίστησαν τον οικείο Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Ισμαηλίας κ. Μισρέκη και πήραν τα δρόμο της επιστροφής.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης