Συνάντηση της ΠτΔ με την Πρόεδρο Της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας SAHLE-WORK ZEWDE


 

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Προέδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Αιθιοπίας SAHLE-WORK ZEWDE

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κυρία Πρόεδρε, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην Αθήνα. Οι δύο χώρες μας συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας σε διμερές επίπεδο, αλλά και στα διεθνή fora. Ελπίζω και εύχομαι η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί στον καιρό που έρχεται.

 

Στην Αιθιοπία υπάρχει ελληνική κοινότητα, η οποία ήδη μετρά πολλές δεκαετίες με δυναμική παρουσία, όπως και στην Ελλάδα ζουν Αιθίοπες, και έτσι η διασπορά αποτελεί τη γέφυρα που ενισχύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας και τη συνεργασία σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα του πολιτισμού. Εύχομαι να ενισχυθούν οι σχέσεις αυτές, όπως προείπα, και σας καλωσορίζω και πάλι στην Αθήνα.

 

 

 

 

SAHLE-WORK ZEWDE (από ανεπίσημη μετάφραση): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να σας ευχαριστήσω για αυτή την υποδοχή και για αυτή την συνάντηση. Όπως γνωρίζετε, βρίσκομαι εδώ στο πλαίσιο της συνόδου Women Political Leaders, που διεξάγεται στην Αθήνα. Όπως είπατε κι εσείς, οι δεσμοί και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας είναι εξαιρετικά μακρείς και ισχυροί. Βεβαίως, κάθε χώρα έχει, αντίστοιχα, μια κοινότητα στην άλλη και υπάρχουν στενοί δεσμοί συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού.

 

Εγώ μεγάλωσα και ανατράφηκα μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με την ελληνική γνώση, με τα ελληνικά γράμματα, μέσα από βιβλία και βιβλιοπωλεία καθώς και βιβλιοθήκες, και θα μπορούσα πολλά ονόματα να αναφέρω σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, οι οποίοι με επηρέασαν. Μεταξύ αυτών το όνομα Γιαννόπουλος θα ήταν ένα από αυτά που θα συγκρατούσα. Άρα λοιπόν, πραγματικά, θα ήθελα να πω ότι αυτό το οποίο πάντα συνηθίζεται να λέγεται, ότι υπάρχουν δεσμοί και σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και στις δύο κυβερνήσεις, βεβαίως ισχύει και στη δική μας περίπτωση, αλλά εδώ θα έλεγα ότι είναι ακόμη πιο στενοί οι δεσμοί και οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς. Και αναφορικά με την Ελλάδα και την Αιθιοπία οι σχέσεις μας είναι ακόμη πιο εκτενείς χρονικά στο παρελθόν, παρά σε σχέση με άλλες χώρες με τις οποίες η Αιθιοπία έχει διμερείς δεσμούς και σχέσεις.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης