ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, οι αγιοβασιλόπιτες του Κέντρου, της Κυπριακής Αδελφότητας και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

 

 

 

Τρία ιστορικά σωματεία αναμένεται να κόψουν την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα, μέσα στο μήνα Ιανουάριο, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, το «Σπίτι των Ελλήνων» στο Κάιρο.

 

 

Αρχή θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 8 το βράδυ στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, σε μία εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας για το 2020, όπου έχει προσκληθεί όλη η παροικία και φυσικά όλα τα σωματεία, με πρώτη την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Για το γεγονός, από το Ελληνικό Κέντρο Καΐρου έχει ήδη σταλεί επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου «www.ekkairo.org» και στο ενημερωτικό δελτίο της ΕΚΚ, το «ΝΕΟ ΦΩΣ», ενώ έχουν προσκληθεί με γραπτή ονομαστική πρόσκληση όλοι οι αιρετοί όλων των καϊρινών σωματείων, ενώ έχει δημοσιευτεί και από το «ΠΥΡΑΜΙΣ» πρόσκληση προς όλη την παροικία.

 

 

Στις 24 Ιανουαρίου στη 1 το μεσημέρι, και πάλι στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου θα ακολουθήσει η Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας, όπως ανακοίνωσε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

Ενώ, στις 31 Ιανουαρίου, τη σκυτάλη θα πάρει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η οποία όπως ανακοίνωσε στο χριστουγεννιάτικο και εορταστικό τεύχος της εφημερίδας «ΝΕΟ ΦΩΣ», η πίτα της ιστορικής Κοινότητας θα κοπεί στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

 

 

Ήδη, να σημειώσουμε ότι (όπως καταγράφει και η ιστοσελίδα της ΕΚΚ), στις 12 Ιανουαρίου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο της Σούμπρας, ενώ προηγήθηκε η κοπή της πίτας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου στις εγκαταστάσεις του σωματείου, κατά την ημέρα των Θεοφανίων στις 6 Ιανουαρίου.

 

 

Τέλος, άλλη μία πίτα για το 2020 που αναμένεται να κοπεί αλλά δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι τώρα η ημερομηνία, είναι αυτή του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, που λειτουργεί με την κοινή στήριξη και διοίκηση του ΔΣ που απαρτίζεται από την Ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

 

 

Συν Θεώ και τω Αγίω Βασιλείω, τα έθιμα καλά κρατούν στην ελληνική παροικία του Καΐρου.       

 

 

Το «ΠΥΡΑΜΙΣ» προτρέπει όλη την παροικία να τιμήσει όλες ανεξαιρέτως τις εκδηλώσεις της κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, για να τηρηθεί το έθιμο και προς δόξαν της εκκλησίας μας και των παραδόσεων της πατρίδας μας.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *