Το έργο «Προς Ανατολάς» του Αλεξανδρινού Μίνου Κομνηνού παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαξεβανίδης, στον ΣΑΕ στην Αθήνα


Το έργο «Προς Ανατολάς» του Αλεξανδρινού, ναυτικού-μηχανολόγου και συγγραφέα πολλών βιβλίων, Μίνου Κομνηνού, παρουσίασε ο «συνειδητά πλέον εξ αγχιστείας Αιγυπτιώτης» – από τον γάμο του με την αλεξανδρινή Ελένη Χαλκιαδάκη –  δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Βαξεβανίδης, παρουσία πολύ κόσμου, στις 12 Μαΐου, στο Εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, στην Αθήνα.

 

Όπως τόνισε ο κ. Βαξεβανίδης, στο βιβλίο καταγράφεται «σύμμετρη ταξιδιωτική λογοτεχνία, με ιστορικές αναδρομές, τεχνικές καταγραφές, προσωπικά βιώματα και ποικίλες αναφορές στους λαούς της Άπω Ανατολής» που ο Μίνος » θέλησε με το βιβλίο του να μας κάνει κοινωνούς των εμπειριών του».

 

 Πρόσθεσε με απόλυτο δίκιο ότι «μπορεί σε πολλά σημεία του, το όλο έργο να είναι επαινετικό αλλά και σε άλλα είναι επικριτικό…αφού οι καταγραφές των αρνητικών στοιχείων επισημαίνονται με τη ματιά ενός αντικειμενικού παρατηρητή».

 

Από τη πλευρά του ο συγγραφέας σχολίασε με ενθουσιασμό τα ενδιαφέροντα περιεχόμενα των διαφανειών που διάλεξε να παρουσιάσει και διάβασε τμήματα του βιβλίου, ικανοποιώντας τη περιέργεια του ακροατηρίου που τον παρακολουθούσε με πολύ προσοχή.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επώνυμοι και πολλοί φίλοι των Αιγυπτιωτών οι οποίοι χάρηκαν, συγχάρηκαν και χειροκρότησαν θερμά τόσο τον έμπειρο Γιώργο Βαξεβανίδη όσο και τον συγγραφέα του βιβλίου.

 

Ο Έφορος Μιχάλης Κωβαίος, στο κλείσιμο της επιτυχημένης εκδήλωσης, ανέφερε προσωπικές του εντυπώσεις από τις, πολύ ενδιαφέρουσες για κάθε επισκέπτη, χώρες της Ανατολής και προέτρεψε τους παρισταμένους να διαβάσουν αυτό το, ολοκληρωμένο με πολλές έγχρωμες φωτογραφίες, συγγραφικό έργο του Μίνου Κομνηνού.

 

Τέλος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων (ΣΑΕ) κα Κρυστάλλω Τρίμη, συγχαίροντας τον ομιλητή και τον συγγραφέα, τούς απένειμε τιμητικά ευχαριστήρια διπλώματα εκ μέρους του Συνδέσμου. 

 

 

 

sae komninos vivlio 01

 

 

 

 

sae komninos vivlio 02

 

 

 

Πηγή: ΣΑΕ

One response to “Το έργο «Προς Ανατολάς» του Αλεξανδρινού Μίνου Κομνηνού παρουσίασε ο δημοσιογράφος Γιώργος Βαξεβανίδης, στον ΣΑΕ στην Αθήνα”

  1. Βέβαια,δεν έλειπα από την παρουσίαση,του βιβλίου του αγαπητού μου φίλου και συμμαθητή , Μίνου Κομνηνού .
    Σας πληροφορώ είναι από τα ποιο ενημερωμένα βιβλία που έχω διαβάσει και ζήσει , περί Άπω Ανατολής .
    Το διάβασα με μεγάλη ευχαρίστηση σαν να ξαναζούσα στα μέρη με την μεγαλύτερη κουλτούρα της Υδρογείου, και τον ευχαριστώ πολύ.
    Πάντα Αξίως με την καλή σου ΠΈΝΑ.

    Ο φίλος σου Γεώργιος Αργυρού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης