Το μήνυμα του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννη Σιόκα για τη νέα σχολική χρονιά


«Προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, καλή και παραγωγική σχολική χρονιά», ευχήθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννης Σιόκας, στον κάθε μαθητή, εκπαιδευτικό και κηδεμόνα, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015.

 

Γράφει ο Πρόεδρος της ΕΚΑ κ. Σιόκας:

 

 

«Αγαπητοί γονείς,

 

Κάθε νέο ξεκίνημα είναι σταθμός για νέες αποφάσεις, για περισσότερη δραστηριοποίηση και δημιουργία.  Αυτή την προσφορά μας, τήν περιμένουν οι μαθητές μας και τή χρειάζεται η παροικία μας.

 

Στο δύσκολο έργο που επιτελούμε, χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια.

 

Η εμπλοκή σας είναι επιβεβλημένη για να εμψυχώνετε και να συμβάλλετε με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο στους στόχους και τις επιδιώξεις του σχολείου.

 

Στηρίξτε και βοηθήστε το έργο μας στο σχολείο.  Εμείς, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά σας, σύμβουλοι και βοηθοί, γιατί έχουμε χρέος να τά στηρίξουμε.

 

Θα ήθελα να σάς διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνάδελφοι μου, θα συνεχίσουμε τις άοκνες και γεμάτες δημιουργία προσπάθειες για την πρόοδο των παιδιών σας και για την επίτευξη των στόχων του σχολείου.

 

Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε κατάλληλη ατμόσφαιρα, για να μπορούν τα παιδιά να αποκτήσουν  γνώση και αγωγή που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια λαμπρή και εποικοδομητική παρουσία μέσα στη ζωή.

 

Παράλληλα, αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας δημιουργούν ασφαλώς νέα δημοσιονομικά δεδομένα. Γίνεται αντιληπτό ότι η παρούσα οικονομική πραγματικότητα αναπόφευκτα επηρεάζει κάθε πτυχή εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας, οδηγώντας την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, τον φορέα των σχολείων, να αναλάβει εκ νέου τα ηνία της λειτουργίας των κοινοτικών διδακτηρίων  σε κάποιους κρίσιμους τομείς προγραμματισμού, στελέχωσης και επιλογής προσωπικού σε θέσεις ευθύνης, με μόνο γνώμονα τις τρέχουσες εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Η Ε.Κ.Α., διά της Εφορίας των Σχολείων, αρκετούς μήνες πριν την έναρξη του τρέχοντος σχολικού έτους, αφού έλαβε υπόψη της τόσο τις αποχωρήσεις εκπαιδευτικών λόγω λήξης της απόσπασής τους, όσο και την πορεία των νέων αποσπάσεων από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας, προέβη στην εκπόνηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών που θα προέκυπταν.

 

Προς επίρρωση των προηγουμένων, για το τρέχον σχολικό έτος και προκειμένου η Ε.Κ.Α. να εξασφαλίσει την εύρρυθμη λειτουργία των σχολείων της (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) έχει προβεί σε συμφωνία παραχώρησης εκπαιδευτικών με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας καθώς και στη σύναψη συμβάσεων έργου, για να καλύψει τα διδακτικά κενά, με δύο μαθηματικούς, ένα χημικό, έναν γυμναστή, πέραν της νηπιαγωγού και των καθηγητών αραβικής και αγγλικής γλώσσας, τους  οποίους έχει από καιρό προσλάβει.

 

Με αυτές τις στοχευμένες κινήσεις, κατέστη δυνατή η κάλυψη όλων των κενών, πριν καν ξεκινήσει η νέα χρονιά, κάτι που θα συμβάλει στην πλήρη και άμεση εφαρμογή των διδακτικών προγραμμάτων.

 

Αν δεν είχε κινηθεί η Εφορεία των Σχολείων της Ε.Κ.Α. και ο δραστήριος συνάδελφος κ. Πάρης Μακρής προληπτικά, αποφασιστικά και γρήγορα, τα σχολεία απλά σήμερα θα υπολειτουργούσαν όπως πολλά άλλα ελληνικά σχολεία, όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

 

Δεν είναι μυστικό να σάς αναφέρω ότι η Ε.Κ.Α. για την ομαλή  λειτουργία των σχολείων της, τη νέα σχολική χρονιά, θα ξοδέψει άνω των 800.000 Λ. Αιγ., με προγραμματισμένο προϋπολογισμό ενός εκατομμυρίου Λ. Αιγ.

 

Η παιδεία και η μάθηση αποτέλεσε κεφαλαιώδους σημασίας επιλογή όλων των μεγάλων ευεργετών της Κοινότητάς μας από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της.

 

Επιλογή δική μας είναι η ανάδειξη αυτής της ιστορικής κληρονομιάς και η λειτουργική μεταφορά της στο σύγχρονο παρόν, προκειμένου να αποδώσει στο μέλλον απτούς πολιτιστικούς, μαθησιακούς και γνωστικούς καρπούς.

 

Οι προκλήσεις είναι ενώπιόν μας και οφείλουμε να τίς αντιμετωπίσουμε αξιοποιώντας  την  βαριά ιστορική παρακαταθήκη που μάς κληροδότησαν οι προηγούμενες γενιές των Αλεξανδρινών. Το μέλλον της λειτουργίας των Κοινοτικών Εκπαιδευτηρίων είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση που αφορά όλους τους παροίκους και όχι μόνο την Κοινοτική Επιτροπή.

 

Θα επανέλθουμε σύντομα προκειμένου συλλογικά να αφουγκραστούμε τις αγωνίες όλων, να ακούσουμε προτάσεις, να αναζητήσουμε λύσεις, να οραματιστούμε το μέλλον της εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων.

 

Στο επόμενο διάστημα, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία και θα διοργανώσουμε μια στρογγυλή τράπεζα, όπου θα προσκαλέσουμε τα μέλη της  Κοινότητας, για να ανταλλάξουμε απόψεις και να προτείνουμε δράσεις σε σχέση με το μέλλον των Σχολείων μας.

 

 

Αγαπητοί μας εκπαιδευτικοί,

 

 

Είμαι βέβαιος ότι με την επαγγελματική σας κατάρτιση, το μεράκι, την ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σάς διακρίνει, θα επιτελέσετε και φέτος στο ακέραιο το καθήκον σας προς τα παιδιά και το ιστορικό μας σχολείο.

 

Απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σχολείου που θα παρέχει σε όλα τα παιδιά, χωρίς καμιά διάκριση, τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να ολοκληρωθούν ως άνθρωποι για να μπορούν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

 

Η Κοινότητα, ως φορέας των σχολείων, θα βρίσκεται στο πλευρό σας και θα σάς παρέχει κάθε υλική και ηθική υποστήριξη στο δύσκολο έργο σας.

 

 

Αγαπητά μας παιδιά,

 

 

Για να υλοποιήσουμε το βασικό στόχο του σχολείου που είναι η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων, χρειάζεται η δική σας συμμετοχή και ενθουσιασμός , γι’ αυτό πρέπει να έχετε θετική στάση προς τη μάθηση, να είστε επιμελείς και καθημερινά να δείχνετε ζήλο, προθυμία και εργατικότητα.

 

Πρέπει να γνωρίζετε ότι για να λειτουργήσει αρμονικά η σχολική μας κοινότητα πρέπει να υπάρχει αγάπη, ισότητα, συνεργασία και αλληλοσεβασμός.

 

Εργαστείτε λοιπόν για να κτίσετε την προσωπικότητά σας σε γερά θεμέλια.

 

Εύχομαι και πάλι σε όλους καλή και αποδοτική χρονιά.

 

 

 

Ιωάννης Σιόκας

Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης